Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na olivovém oleji. Po 2-3 minutách přidejte nasekaný česnek a dobře promíchejte.
Poté přidejte na kostky nakrájené hovězí maso, osolte a opepřete a nechte několik minut opéct. Pak přidejte rajčatový protlak, na kostičky nakrájenou mrkev, hovězí vývar, zbytek koření (kmín, uzenou papriku, oregano a tymián).
Duste asi hodinu a půl. Mezitím oloupejte dýni a nakrájejte ji na kostičky. Maso otestujte vidličkou, a když je téměř měkké, přidejte kostky dýně a vařte ještě dalších 20-30 minut, dokud dýně nezměkne. Dávejte pozor na to, jak kostky dýně krájíte a jak dlouho necháte guláš vařit. Pokud jsou kostky příliš malé, dýně se může rozvařit na kaši.
Guláš odstavte z plotny a podávejte teplý.