Dýňová polévka s úsměvem

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila Eva Kuntová

Ingredience

  • 1 lžíce Máslo
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kousek Zázvor
  • 1 lžíce Kari
  • 1,5 kg Dýňová dužina na kostičky
  • 2 - 3 ks Jablko
  • 1 l Zeleninový vývar
  • 1 špetka Sůl
  • dle chuti Citrónová šťáva
  • 1 ks Zakysaná smetana
  • Pažitka

Instrukce

  •  
    Obliba dýňové polévky každým rokem vzrůstá a to proto, že je výtečná, sytá a lehce stravitelná. Dopřát si jí můžeme na konci léta a na podzim, kdy dýně dozrává na zahradách a polích. Dýně hokaido je pro přípravu dýňové polévky nejvhodnější - je menší než klasická dýně, a tak se lépe zpracovává. Polévce propůjčí sytě oranžovou barvu a delikátní chuť.
    Postup:
    Nejdřív jsem si připravila ingredience na další použití. Dýně hokaido se nemusí loupat, takže jsem jí důkladně omyla, odkrojila stopku, rozpůlila, vydlabala semínka a nakrájela na přibližně stejné malé kousky. Nakrájela jsem si cibuli, nastrouhala oloupaný zázvor a utřela oloupaný česnek.
    Na másle jsem osmahla jednu cibuli, drcený kousek česneku, nastrouhaný zázvor a přidala lžičku kari. Opékala jsem 2-3 minuty, poté jsem přidala dýňovou dužinu, na kostičky nakrájená jablíčka a to celé zalila zeleninovým vývarem.
    To všechno jsem vařila asi 30 minut. Poté jsem to dochutila solí, citrónovou šťávou a smíchala se zakysanou smetanou. Závěrečný výsledek jsem rozmixovala tyčovým mixérem a ozdobila do úsměvu.
    A to celé pod mottem:
     
    Úsměv nestojí nic, ale udělá mnoho.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account