Dýňová polévka s úsměvem

Vytisknout recept
 

Obliba dýňové polévky každým rokem vzrůstá a to proto, že je výtečná, sytá a lehce stravitelná. Dopřát si jí můžeme na konci léta a na podzim, kdy dýně dozrává na zahradách a polích. Dýně hokaido je pro přípravu dýňové polévky nejvhodnější - je menší než klasická dýně, a tak se lépe zpracovává. Polévce propůjčí sytě oranžovou barvu a delikátní chuť.

Postup:

Nejdřív jsem si připravila ingredience na další použití. Dýně hokaido se nemusí loupat, takže jsem jí důkladně omyla, odkrojila stopku, rozpůlila, vydlabala semínka a nakrájela na přibližně stejné malé kousky. Nakrájela jsem si cibuli, nastrouhala oloupaný zázvor a utřela oloupaný česnek.
Na másle jsem osmahla jednu cibuli, drcený kousek česneku, nastrouhaný zázvor a přidala lžičku kari. Opékala jsem 2-3 minuty, poté jsem přidala dýňovu dužinu, na kostičky nakrájená jablíčka a to celé zalila zeleninovým vývarem.
To všechno jsem vařila asi 30 minut. Poté jsem to dochutila solí, citrónovou šťávou a smíchala se zakysanou smetanou. Závěrečný výsledek jsem rozmixovala tyčovým mixérem a ozdobila do úsměvu.
A to celé pod mottem:
 

Úsměv nestojí nic, ale udělá mnoho.


1lžíce - máslo
1ks - cibule
1stroužek - česnek
1 kousek ks - zázvor
1lžíce - kari
1,5kg - dýňová dužina na kostičky
2-3ks - jablko
1l - zeleninový vývar
1špetka - sůl
kapka - citrónová šťáva
1ks - zakysaná smetana
1ks - pažitka
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Polévka
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account