Obliba dýňové polévky každým rokem vzrůstá a to proto, že je výtečná, sytá a lehce stravitelná. Dopřát si jí můžeme na konci léta a na podzim, kdy dýně dozrává na zahradách a polích. Dýně hokaido je pro přípravu dýňové polévky nejvhodnější - je menší než klasická dýně, a tak se lépe zpracovává. Polévce propůjčí sytě oranžovou barvu a delikátní chuť.Postup: Nejdřív jsem si připravila ingredience na další použití. Dýně hokaido se nemusí loupat, takže jsem jí důkladně omyla, odkrojila stopku, rozpůlila, vydlabala semínka a nakrájela na přibližně stejné malé kousky. Nakrájela jsem si cibuli, nastrouhala oloupaný zázvor a utřela oloupaný česnek. Na másle jsem osmahla jednu cibuli, drcený kousek česneku, nastrouhaný zázvor a přidala lžičku kari. Opékala jsem 2-3 minuty, poté jsem přidala dýňovou dužinu, na kostičky nakrájená jablíčka a to celé zalila zeleninovým vývarem. To všechno jsem vařila asi 30 minut. Poté jsem to dochutila solí, citrónovou šťávou a smíchala se zakysanou smetanou. Závěrečný výsledek jsem rozmixovala tyčovým mixérem a ozdobila do úsměvu.A to celé pod mottem: Úsměv nestojí nic, ale udělá mnoho.