Dýňová polévka
Ingredience
- 1 ks Dýně hokkaido
- 20 g Máslo
- 250 ml Smetana ke šlehání
- dle chuti Sůl, pepř, curri
- dle chuti Česnek
- Pečivo na krutonky, nebo hotové krutony
- 300 ml Mléko
- Sezamový olej
- Dýňová semínka
Instrukce
- Moje milovaná podzimní krémová polévka Na rozehřáté máslo dáme opékat na kostičky nakrájenou dýni . Dýni si omejeme a vybereme jadérka.. nakrájíme na větší kostky a opékáme.. Opečenou dýni okořeníme dle chuti - osvědčilo se mi kari koření 1 mlá lžička.. pepř,sůl ,sušený česnek( jinak 3 stroužky na kousky a opékat spolu s dýní.. )Dýni po změknutí zalijeme mlékem - pouze ji ponoříme a přivedeme k varu. Po té přidáme smetanu a ještě chvíli povaříme. Rozmixujeme a je hotovo 🙂 TIP :Kdo si rád hraje : na pánvi můžete rozehřát trošku másla a orestovat dýňová semínka a použít místo krutonů ..Nebo používám na závěr trošku sezamového oleje na zakápnutí 🙂Zkoušela jsem i opéct kousíčky slaniny a přidat s krutonky na závěr do talíře 🙂 Je to o vaší fantazii i chuti .