
Dvoubarevné rohlíčky
Ingredients
- Na světlé těsto
- 150 g hladké mouky na křehké pečivo
- 100 g másla
- 40 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 lžička citronové kůry
- Na tmavé těsto
- 150 g hladké mouky
- 100 g másla
- 40 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžíce holandského kakaa
Instructions
- Z uvedených surovin vypracujte hladké a kompaktní světlé i tmavé těsto. Zabalte je zvlášť do fólie a dejte přes noc uležet do chladničky nebo jinam do tmy a chladu.
- Před přípravou rohlíčků si zapněte troubu a předehřejte ji na 170 °C. Vyndejte těsto z lednice a nechte ho asi půl hodiny povolit. Nyní tvarujte kuličky o průměru přibližně 1,5 až 2 cm. Z každé kuličky pak dlaní vyválejte hada dlouhého asi 8 cm. Na každý rohlíček zatočte kolem sebe světlého a tmavého hada a poté lehce zatlačte tak, aby se prameny spojily. Můžete i jemně poválet, aby bylo těsto po celé délce stejně silné. Vytvarujte rohlíček a konce ohněte k sobě. Pečte vždy celý plech 8 minut.
- Čerstvě upečené rohlíčky jsou křehké, tak je opatrně dejte na mřížku a nechte zchladnout. Uchovávejte v uzavřené dóze, při servírování můžete jemně pocukrovat.
Vanocni
Toto je dobrota, ktorú zbožňujem už od detstva.
Děkuji za pochvalu.
Krásné rohlíčky a jsou určitě moc chutné.
zajímavé a jistě chutné
Ano, a velmi