Dušená vepřová kýta, knedlík, špenát
Ingredience
- 500 g vepřové kýty nakrájené na plátky
- sůl pepř, koření
- 1 cibule
- papriky
- 1 lžíce sádla
- dcl vody
- špenát a koření k němu
- bramborový knedlík
Instrukce
- Maso jsem naklepala paličkou, osolila, opepřila, na své plátky jsem si přidala trochu koření.
- Pečící formu jsem vymazala sádlem
- Přidala cibuli a na ni plátky masa a kousky paprik na maso, aby se nevysoušelo.
- Podlila vodou a dala jsem péct do trouby na 170°C asi na hodinku.
- Mezitím jsem maso otočila.
- Špenát jsem v hrnci rozmrazila, přidala cibuli, česnek, koření (sůl, pepř, muškátový květ)
- a podusila, nakonec ještě další česnek.
- Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.
Lehké a zdravé
tvoje nutná dieta
Super tip na nedělní oběd! 🙂 Kýtu mám právě v mrazáku a už pár dní přemýšlím co s ní. Zkoušela jsem si na internetu hledat nějaké recepty z vepřové kýty, ale tento se mi teda asi zalíbil nejvíc. Tu kombinaci se špenátem jsem ještě nikdy nezkoušela, ale věřím, že to bude super. 🙂
Mňam vyzerá to lákavo
děkuji, dobré to bylo 🙂
Vepřové se špenátem máme moc rádi.
i my a hlavně, byla to kombinace, že ji mohl jíst i manžel…
My měli vepřo knedlo brambor, knedlík moc nemusím…. Super nápad špenát. Dlouho jsme neměli.
přílohu (br. knedlík a špenát) jsem vybírala s možnost toho, co manžel může..
Rozumím 🙂
Leni, tohle vypadá dobře! 🙂 Dala bych si taktéž. 🙂 My měli lososa pečeného na másle s bramborem a zeleninovým salátem.
Losos je moje slabost, nejoblibnejsi jidlo 🙂 Jen kdyby nebyl tak drahy.
Mně na něm vyhovuje i to, že je bez kostí. Člověk ho nemusí pitvat. 😀 A taky to, že jeden filet jsou pro nás s manželem dvě obědové porce. I když jeho ceny nejsou příznivé, jednou za čas si člověk trochu vyhodí z kopýtka. 😀
Anetko, lososa miluje dcera, Vojtík i jeho tatínek, my ho doma neděláme. Zkusili jsme 2x a nic zvláštního nám to nedalo… Máme raději pstruhy 🙂
My ho obědvali zrovna v týdnu. Upekla jsem ho zprudka na pánvi a jen na másle. Přijde nám to jako lehké a zdravé jídlo. Pstruha jsme zatím nezkoušeli. 🙂
věřím, musel by mi to někdo podat, třeba by mi zachutnal… dobře propečený, atd 🙂