Dušená vepřová kýta, knedlík, špenát

Vytisknout recept
Manžel je na bezezbytkové dietě, tak jsem poctivě hledala, co se hodí k nedělnímu obědu.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 55 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 500 g vepřové kýty nakrájené na plátky
  • sůl pepř, koření
  • 1 cibule
  • papriky
  • 1 lžíce sádla
  • dcl vody
  • špenát a koření k němu
  • bramborový knedlík

Instrukce

  • Maso jsem naklepala paličkou, osolila, opepřila, na své plátky jsem si přidala trochu koření.
  • Pečící formu jsem vymazala sádlem
  • Přidala cibuli a na ni plátky masa a kousky paprik na maso, aby se nevysoušelo.
  • Podlila vodou a dala jsem péct do trouby na 170°C asi na hodinku.
  • Mezitím jsem maso otočila.
  • Špenát jsem v hrnci rozmrazila, přidala cibuli, česnek, koření (sůl, pepř, muškátový květ)
  • a podusila, nakonec ještě další česnek.
  • Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.
16 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 1 rokem ago

    5 stars
    Lehké a zdravé

  2. Lenka Nováková 1 rokem ago

    5 stars
    Super tip na nedělní oběd! 🙂 Kýtu mám právě v mrazáku a už pár dní přemýšlím co s ní. Zkoušela jsem si na internetu hledat nějaké recepty z vepřové kýty, ale tento se mi teda asi zalíbil nejvíc. Tu kombinaci se špenátem jsem ještě nikdy nezkoušela, ale věřím, že to bude super. 🙂

  3. 5 stars
    Mňam vyzerá to lákavo

  4. 5 stars
    Vepřové se špenátem máme moc rádi.

  5. NelaVávrová 1 rokem ago

    My měli vepřo knedlo brambor, knedlík moc nemusím…. Super nápad špenát. Dlouho jsme neměli.

  6. Leni, tohle vypadá dobře! 🙂 Dala bych si taktéž. 🙂 My měli lososa pečeného na másle s bramborem a zeleninovým salátem.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account