Dušená vepřová kýta, knedlík, špenát

Vytisknout recept
Manžel je na bezezbytkové dietě, tak jsem poctivě hledala, co se hodí k nedělnímu obědu.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 55 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 500 g vepřové kýty nakrájené na plátky
  • sůl pepř, koření
  • 1 cibule
  • papriky
  • 1 lžíce sádla
  • dcl vody
  • špenát a koření k němu
  • bramborový knedlík

Instrukce

  • Maso jsem naklepala paličkou, osolila, opepřila, na své plátky jsem si přidala trochu koření.
  • Pečící formu jsem vymazala sádlem
  • Přidala cibuli a na ni plátky masa a kousky paprik na maso, aby se nevysoušelo.
  • Podlila vodou a dala jsem péct do trouby na 170°C asi na hodinku.
  • Mezitím jsem maso otočila.
  • Špenát jsem v hrnci rozmrazila, přidala cibuli, česnek, koření (sůl, pepř, muškátový květ)
  • a podusila, nakonec ještě další česnek.
  • Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.
16 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 1 rokem ago

    5 stars
    Lehké a zdravé

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      tvoje nutná dieta

  2. Lenka Nováková 1 rokem ago

    5 stars
    Super tip na nedělní oběd! 🙂 Kýtu mám právě v mrazáku a už pár dní přemýšlím co s ní. Zkoušela jsem si na internetu hledat nějaké recepty z vepřové kýty, ale tento se mi teda asi zalíbil nejvíc. Tu kombinaci se špenátem jsem ještě nikdy nezkoušela, ale věřím, že to bude super. 🙂

  3. Jana SakalováSakalová 1 rokem ago

    5 stars
    Mňam vyzerá to lákavo

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      děkuji, dobré to bylo 🙂

  4. Naděžda Křičenská 1 rokem ago

    5 stars
    Vepřové se špenátem máme moc rádi.

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      i my a hlavně, byla to kombinace, že ji mohl jíst i manžel…

  5. NelaVávrová 1 rokem ago

    My měli vepřo knedlo brambor, knedlík moc nemusím…. Super nápad špenát. Dlouho jsme neměli.

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      přílohu (br. knedlík a špenát) jsem vybírala s možnost toho, co manžel může..

  6. Aneta Kollerová Mašková 1 rokem ago

    Leni, tohle vypadá dobře! 🙂 Dala bych si taktéž. 🙂 My měli lososa pečeného na másle s bramborem a zeleninovým salátem.

    • NelaVávrová 1 rokem ago

      Losos je moje slabost, nejoblibnejsi jidlo 🙂 Jen kdyby nebyl tak drahy.

      • Aneta Kollerová Mašková 1 rokem ago

        Mně na něm vyhovuje i to, že je bez kostí. Člověk ho nemusí pitvat. 😀 A taky to, že jeden filet jsou pro nás s manželem dvě obědové porce. I když jeho ceny nejsou příznivé, jednou za čas si člověk trochu vyhodí z kopýtka. 😀

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      Anetko, lososa miluje dcera, Vojtík i jeho tatínek, my ho doma neděláme. Zkusili jsme 2x a nic zvláštního nám to nedalo… Máme raději pstruhy 🙂

      • Aneta Kollerová Mašková 1 rokem ago

        My ho obědvali zrovna v týdnu. Upekla jsem ho zprudka na pánvi a jen na másle. Přijde nám to jako lehké a zdravé jídlo. Pstruha jsme zatím nezkoušeli. 🙂

        • Author
          Lenka Hudečková 1 rokem ago

          5 stars
          věřím, musel by mi to někdo podat, třeba by mi zachutnal… dobře propečený, atd 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account