Go Back
+ servings

Dušená vepřová kýta, knedlík, špenát

Vytisknout recept
Manžel je na bezezbytkové dietě, tak jsem poctivě hledala, co se hodí k nedělnímu obědu.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 55 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 500 g vepřové kýty nakrájené na plátky
  • sůl pepř, koření
  • 1 cibule
  • papriky
  • 1 lžíce sádla
  • dcl vody
  • špenát a koření k němu
  • bramborový knedlík

Instrukce

  • Maso jsem naklepala paličkou, osolila, opepřila, na své plátky jsem si přidala trochu koření.
  • Pečící formu jsem vymazala sádlem
  • Přidala cibuli a na ni plátky masa a kousky paprik na maso, aby se nevysoušelo.
  • Podlila vodou a dala jsem péct do trouby na 170°C asi na hodinku.
  • Mezitím jsem maso otočila.
  • Špenát jsem v hrnci rozmrazila, přidala cibuli, česnek, koření (sůl, pepř, muškátový květ)
  • a podusila, nakonec ještě další česnek.
  • Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.