Drůbeží kaldoun
Ingredience
- 1 kg drůbeží skelety křídla, krky...
- 1 cibule
- pár kuliček pepře sůl
- polévková zelenina mrkev, celer, petržel, pórek
játrové knedlíčky:
- 250 g očištěných drůbežích jater - namlet či naškrábat
- 50 g strouhanky + na podsypání
- 50 g změklého másla
- 5 stroužků česneku
- 1 vejce
- 1 lžíce sušené majoránky
- pepř
- sůl
- na dohotovení
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké špaldové mouky
- nudle - ideálně domácí
Instrukce
- Drůbeží skelety dáme do hrnce se studenou vodou, osolíme, přidáme pár kuliček černého pepře.
- Vložíme středně velkou celou cibuli, nemusíme loupat.
- Dáme vařit, jakmile dosáhneme varu, stáhneme plotnu na nižší stupeň a vývar táhneme.
- Mezitím si očistíme a nakrájíme polévkovou zeleninu, dáme stranou.
- A připravíme játrové knedlíčky smícháním výše uvedených surovin.
- Když je vývar OK, maso měkké, vše přecedíme přes síto.
- Do vývaru dáme vařit zeleninu a po chvíli přidáme i játrové knedlíčky.
- Z kostí obereme maso, pokrájíme a též vložíme do polévky.
- V samotném závěru si uděláme trošku máslové jíšky, kterou promícháme v polévce a přihodíme i domácí nudle.
- Povaříme ještě cca 5 minut. Případně dosolíme, opepříme....
Vypadá skvěle. Tuto polévku bych si dala.
Děkuji moc za pochvalu. No u nás v rodině je nejoblíbenější. Vařím jí hlavně přes zimní období.
Božínku, slintám! Není nad klasickou kuchyni! 🙂
Díky moc, no je fakt, že já se raději držím té klasiky, než nějakých moc velkých novinek a experimentů.
Klasika, miluji..
Díky.
Díky.
Já miluji vývary, ale musím říci, že tvůj kaldoun vypadá luxusně. A vůbec ne, jako tuhle měla paní v TV, takový pro mě odpuzující…
No až jednou budete mít zase cestu kolem a pokud nebude venku zrovna parné léto, uvařím a ráda vás pozvu. Za nás doma je toto nejlepší polévka ze všech….