Drožďová pomazánka

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 6 balíčků droždí
  • 4 PL slunečnicového oleje
  • 2 PL plnotučné hořčice
  • 2 špetky soli
  • 2 vejce
  • 2 cibule

Instrukce

  • Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kvasnice (nejlépe vážené, jinak prodávané jako kostka, ne sušené) a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak rozklepneme do směsi obě vejce. Až směs zhoustne, přidáme ještě hořčici a dochutíme dle potřeby solí a pepřem.
6 Komentářů
  1. Aneta Kollerová Mašková 1 rokem ago

    Tak sice droždí při pečení používám, dokonce mi i voní, ale jíst ho jsem zatím nezkoušela. Nicméně když mi voní, je šance, že mi bude i chutnat. 😀

  2. Naděžda Křičenská 1 rokem ago

    5 stars
    Musím to vyzkoušet. Zatím jsem dělala jen drožďové knedlíčky do polévky.

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Chutná to podobné.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    tak tu fakt nedávám, od školky jsem ji nesnášela…. a když se dělá doma, tak mi to páchne… jinak syrové droždí si klidně uždíbnu a sním ho, ale ne v nějaké úpravě 🙁

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Ano, tuto pomazanku bud lide miluji a nebo nesnasi 😀

      • Lenka Hudečková 1 rokem ago

        asi to tak je 🙁

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account