Drožďová pomazánka
Ingredience
- 6 balíčků droždí
- 4 PL slunečnicového oleje
- 2 PL plnotučné hořčice
- 2 špetky soli
- 2 vejce
- 2 cibule
Instrukce
- Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kvasnice (nejlépe vážené, jinak prodávané jako kostka, ne sušené) a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak rozklepneme do směsi obě vejce. Až směs zhoustne, přidáme ještě hořčici a dochutíme dle potřeby solí a pepřem.
Tak sice droždí při pečení používám, dokonce mi i voní, ale jíst ho jsem zatím nezkoušela. Nicméně když mi voní, je šance, že mi bude i chutnat. 😀
Musím to vyzkoušet. Zatím jsem dělala jen drožďové knedlíčky do polévky.
Chutná to podobné.
tak tu fakt nedávám, od školky jsem ji nesnášela…. a když se dělá doma, tak mi to páchne… jinak syrové droždí si klidně uždíbnu a sním ho, ale ne v nějaké úpravě 🙁
Ano, tuto pomazanku bud lide miluji a nebo nesnasi 😀
asi to tak je 🙁