Domácí žvýkačka – recept

Vytisknout recept
Zajděte si k nejbližšímu včelaři a požádejte ho o včelí vosk. Bude to první a základní ingredience pro domácí žvýkačku. Budete potřebovat zhruba ½ šálku. Dále si připravte šálek moučkového cukru, tři lžíce medu a příchuť dle vašeho gusta (peppermint, jahoda, malina, skořice, vanilka…).

Jde se vařit:

  • Ve vodní lázni rozpusťte včelí vosk na hladkou hmotu.
  • Přidejte 3 lžíce medu.
  • Dále pár kapek příchutě, která je Vám příjemná.
  • Nakonec vmíchejte cukr, hmota zhoustne a bude se „táhnout“.
Připravte si tvořítko na led, pralinky, nebo malé formičky (co doma najdete) :-). Hmotu nalijte do formy a dejte ztuhnout do mrazničky.
„Vualááá“ – zázrak je hotový. Tak pěkné žvýkání.
ks - včelí vosk
ks - včelí med
ks - moučkový cukr
ks - příchuť/aroma
příprava - 15
vaření - 5
Kategorie Chuťovka
Uvařila DanielaLahodová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account