Domácí "vepřovka"
Ingredience
- 2 kg Vepřový bok bez kůže
- 200 g Sádlo
- 300 g Vepřové kůže
- dle chuti Pepř, sůl, kmín, česnek sušený
Instrukce
- Nakrájíme vepřový bok na kostičky, vložíme do pekáče, přidáme sádlo, sůl a koření dle chuti a přikryté pomalu pečeme na 120°C cca 4-6 hodin - podle velikosti kostek. Mezitím si připravíme vývar z vepřové kůže. Vaříme ve vodě se solí a kořením dle vaší chuti cca 2 hodiny. Vývar použijeme později k doplnění sklenic. Hotové výpečky vkládáme do sklenic, zaléváme výpekem z pekáče a doplníme připraveným vývarem, aby byla sklenice plná. Naplněné sklenice zavřeme víčkem, dáme do hrnce s vodou, tak aby byly alespoň z 80% sklenice pod vodou. A přivedeme k varu. Vaříme cca 2 hodiny, tak aby voda spíše probublávala. Sklenice vyndáme a necháme vychladnout. A máme hotovo. Vepřovku pak můžeme používat dle libosti do různých jídel nebo kdo má rád může si dát s chlebem. Dobrou chuť