Domácí "vepřovka"

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 6 hours
Porce 0
Uvařila KateřinaŠustrová

Ingredience

  • 2 kg Vepřový bok bez kůže
  • 200 g Sádlo
  • 300 g Vepřové kůže
  • dle chuti Pepř, sůl, kmín, česnek sušený

Instrukce

  • Nakrájíme vepřový bok na kostičky, vložíme do pekáče, přidáme sádlo, sůl a koření dle chuti a přikryté pomalu pečeme na 120°C cca 4-6 hodin - podle velikosti kostek. 
     
    Mezitím si připravíme vývar z vepřové kůže. Vaříme ve vodě se solí a kořením dle vaší chuti cca 2 hodiny. Vývar použijeme později k doplnění sklenic.
     
    Hotové výpečky vkládáme do sklenic, zaléváme výpekem z pekáče a doplníme připraveným vývarem, aby byla sklenice plná. Naplněné sklenice zavřeme víčkem, dáme do hrnce s vodou, tak aby byly alespoň z 80% sklenice pod vodou. A přivedeme k varu. Vaříme cca 2 hodiny, tak aby voda spíše probublávala. Sklenice vyndáme a necháme vychladnout.
     
    A máme hotovo. Vepřovku pak můžeme používat dle libosti do různých jídel nebo kdo má rád může si dát s chlebem.
     
    Dobrou chuť
     
     
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account