Domácí pizza
Ingredience
- 550 g hl. mouky
- 1 sáček sušeného droždí nejlepší Dr. Oetker - zelený sáček
- 1,5 lžičky soli
- 2 lžičky cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 ml vlažného mléka používám buď normální nebo ovesné
- 250 ml vody
- Sugo
- 1 plechovka rajčat
- 6 lístků bazalky
- 0,5 lžičky tymiánu
- 1 stroužek česneku
- Sůl
- Cukr
Instrukce
Sugo:
- Všechny ingredience rozmixovat, povařit dokud se neodpaří voda, nechat trochu vychladnout.
Těsto:
- Zpracujeme těsto, uděláme 2 bochánky, ty pozřeme olivovým olejem, dáme pod igelit na minimálně na 4 hodiny do lednice (většinou dělám den předem - pak zdělávám další 2 dny)
- Než půjdeme tvarovat pizzu, vyndáme si těsto na počet požadovaných porcí na chvíli do tepla. Hrubou moukou podsypeme a vyválíme nebo rukama vytaháme základ těsta, položíme na plech s pečícím papírem, potřeme sugem a ozdobíme dle chuti a možností.
- Pečeme v troubě na maximální teplotu ( u nás 300 stupňů) cca 3-4 minuty.
- TIP: 1 upečenou pizzu vyzdobíme rukolou nebo čerstvou bazalkou
- TIP: 2 z nezdělaného těsta můžeme pro změnu usmažit langoše
Vypadá pěkně. Vyzkouším.