Domácí pizza

Vytisknout recept
Tento recept jsem si sama vyladila z receptu od známého z Itálie a popravdě od té doby, co ji doma peču, jsme si pizzu jinde nekoupili 🙂
Kategorie Hlavní jídlo, Vege
Kuchyně Italská
Klíč. slova pizza, vegetariánský
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 4 minutes
Porce 4 -6 (záleží na velikosti)
Kalorie 210
Uvařila KateřinaNěmečková

Ingredience

  • 550 g hl. mouky
  • 1 sáček sušeného droždí nejlepší Dr. Oetker - zelený sáček
  • 1,5 lžičky soli
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml vlažného mléka používám buď normální nebo ovesné
  • 250 ml vody
  • Sugo
  • 1 plechovka rajčat
  • 6 lístků bazalky
  • 0,5 lžičky tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl
  • Cukr

Instrukce

Sugo:

  • Všechny ingredience rozmixovat, povařit dokud se neodpaří voda, nechat trochu vychladnout.

Těsto:

  • Zpracujeme těsto, uděláme 2 bochánky, ty pozřeme olivovým olejem, dáme pod igelit na minimálně na 4 hodiny do lednice (většinou dělám den předem - pak zdělávám další 2 dny)
  • Než půjdeme tvarovat pizzu, vyndáme si těsto na počet požadovaných porcí na chvíli do tepla. Hrubou moukou podsypeme a vyválíme nebo rukama vytaháme základ těsta, položíme na plech s pečícím papírem, potřeme sugem a ozdobíme dle chuti a možností.
  • Pečeme v troubě na maximální teplotu ( u nás 300 stupňů) cca 3-4 minuty.
  • TIP: 1 upečenou pizzu vyzdobíme rukolou nebo čerstvou bazalkou
  • TIP: 2 z nezdělaného těsta můžeme pro změnu usmažit langoše

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 2g | Kalorie: 210kcal | Tuky: 4g | Protein: 9g | Cukry: 33g
1 Komentář
  1. Naděžda Křičenská 3 roky ago

    Vypadá pěkně. Vyzkouším.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account