Domácí perník a jablky

Vytisknout recept
Rychlý recept, který u nás doma chutná.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 35 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 hrnek špaldové mouky hladké
  • 1 hrnek kukuřičné mouky hladké
  • 1 prášek do perníku
  • 3 lžíce jablečné vlákniny
  • 3 lžíce kakaa
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 3 lžíce medu
  • 2 jablka

Instrukce

  • Suché ingredience smícháme v míse a poté přidáme olej, mléko a tekutý med.
  • Uděláme hladké těsto.
  • Jablka (cuketu, mrkev) si nastrouháme na hrubším struhadle a jemně přidáme do těsta.
  • Přendáme do pečící formy s peč. papírem a dáme upéct do předehřáté trouby.
  • Pečeme asi 35 - 40 min. na 160-170°C.
  • Perník vyzkoušíme špejlí, je-li suchá, je hotovo.
  • Protože my doma nechceme ani perník promazaný džemem ani s čokoládovou polevou, posypala jsem ještě před pečením vršek perníku mandlovými plátky.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Perník máme rádi. Také dělám.

  2. Author
    Lenka Hudečková 1 rokem ago

    je to ještě celé, jen jsem nakrájela na focení, tak ať přijede… kávu taky máme 🙂

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    Tohle miluje můj přítel… ten by Vám ruky zulíbal 😀

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account