Vytisknout recept
Rychlý recept, který u nás doma chutná.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes min
Čas vaření 35 minutes min
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková
- 1 hrnek špaldové mouky hladké
- 1 hrnek kukuřičné mouky hladké
- 1 prášek do perníku
- 3 lžíce jablečné vlákniny
- 3 lžíce kakaa
- 1/2 hrnku slunečnicového oleje
- 1 hrnek vlažného mléka
- 3 lžíce medu
- 2 jablka
Suché ingredience smícháme v míse a poté přidáme olej, mléko a tekutý med.
Uděláme hladké těsto.
Jablka (cuketu, mrkev) si nastrouháme na hrubším struhadle a jemně přidáme do těsta.
Přendáme do pečící formy s peč. papírem a dáme upéct do předehřáté trouby.
Pečeme asi 35 - 40 min. na 160-170°C.
Perník vyzkoušíme špejlí, je-li suchá, je hotovo.
Protože my doma nechceme ani perník promazaný džemem ani s čokoládovou polevou, posypala jsem ještě před pečením vršek perníku mandlovými plátky.