Domáci paradajkový kečup

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Porce 0
Uvařila DominikaMišová

Ingredience

  • 2 kg Dozreté veľké mäsité paradajky
  • 250 g Cibuľa
  • 250 g Jablko
  • 150 ml Ocot
  • 150 g Cukor kryštalový
  • 1 lžička Sol
  • 1 lžička Štiplavá paprika
  • 1 lžička Sladká paprika
  • 1 lžička Čierné korenie
  • 3 ks Klinčeky
  • 1 ks Celá škorica

Instrukce

  • Všetky suroviny očistíme a umyjeme. Z paradajok vyrežeme stopkové lôžko a pokrájame ich na štvrtiny. Jablká ošúpeme, vyrežeme jadrovníky a pokrájame na kúsky (čím sú jablká tvrdšie, tým menšie kúsky krájame). Cibuľu ošúpeme a pokrájame na polmesiačiky. Nakrájané suroviny dáme do hrnca, pridáme zvyšné ingrediencie a varíme pootvorené (aby sa vyparilo trocha šťavy a kečup nebol riedky) na miernom plameni zhruba 1,5 hodiny. Občas premiešame. Keď obsah hrnca zhustne, kečup je hotový. Uvarenú zmes prepasírujeme cez sitko, znova povaríme a horúcu zmes nalejeme do čistých zaváracích pohárov, dobre ich zavrieme, obrátime dnom na hor a necháme vychladnúť.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account