Domácí mrkvový chléb

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila LenkaChárová

Ingredience

  • 350 g Hladká mouka
  • 150 g Celozrnná mouka
  • 1 lžička Sůl
  • 2 lžička Jedlá soda
  • 150 - 200 g Mrkev
  • 1 hrst Oříšky
  • 300 ml Polotučný jogurt
  • 125 ml Mléko

Instrukce

  • Začíná nám letní období a tedy i období, kdy spoustu lidí přechází na lehčí, zdravější pokrmy. Máte chuť na chlebík, ale dali by jste si nějaký lehčí? Mám pro Vás tip, který jsem dostala od kamarádky a od té doby si ho nemůžu vynachválit.
    Jednoduchý, rychlý domácí chléb, který zvládne každý. 🙂
    Postup:
    1. Troubu předehřejeme na 230 C. Než zase trouba rozehřeje, smícháme obě mouky, sůl a sodu, (mouku můžete obměnit, dle Vaší inspirace, já používám i žitnou apod.), pak přimícháme mrkev, ořechy (vlašské, slunečnicová semínka, dýňová semínka), jogurt a tolik mléka, aby vzniklo měkké a celkem lepivé těsto.2. Těsto dáme na pomoučenou plochu a zformulujeme do koule. Dáme ji na plech, který je vyložený papírem na pečení. Nožem vytlačte do chleba prohlubně a pečeme 30 minut. Chléb by měl znít dutě po upečení.
     
    Chléb je ideální s lučinou, tvarohem, jak k snídani i svačině. 🙂

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account