Domácí kremrole

Vytisknout recept
Do mísy či na vál si dáme hladkou mouku, uděláme důlek, do něj vyklepneme žloutky, lehounce přisolíme, dáme vodu a ideálně na hrubém struhadle nastrouhaný 100% tuk (lépe se zpracovává). Rukama řádně propracujeme, musíme získat těsto, které později půjde vyválet. Takto hotové těsto dáme do folie a necháme alespoň 1-2 hodiny odpočinout, já nechávám do druhého dne.
Následně těsto rozdělíme na 2-3 díly a rozválíme na tloušťku cca 3-4 mm. Rádýlkem nakrájíme na cca 3cm široké pruhy. Ty postupně navineme na kovové trubičky. Ty není potřeba ničím potírat.
Jednotlivé kremrole pak potřeme mašlovačkou žloutkem, který jsme vidličkou rozšlehali a přidali do něj kapičku mléka či vody.
Dáme péct do trouby vyhřáté na cca 175°C.
Upečné kremrole necháme chvilenku zchladnout a následně je sundáme z kovových trubiček. Stahujeme směrem k užší straně.
Vychlazené následně plníme bílkovým sněhem, který šleháme v hrnci nad párou. Kdo nemá rád sníh, může použít i domácí šlehačku,
Někdy jsem dělávala i malé kremrolky, které jsem následně plnila na slano, například šunkovou pěnou.
Z jedné várky mi vyjde cca 20-24 ks kremrolí.
Naplněné kremrole posypeme moučkovým cukrem. Uložíme do chladna. Ze zkušenosti vím, že v chladu a temnu vydrží bez problémů i týden. Když jich zbývalo už pár, dávala jsem i v uzavíratelné krabičce do lednice.

350g - hladká mouka (já kupuji Babiččinu)
250g - ztužený tuk Omega
2-3ks - žloutky dle velikosti
3-4lžíce - studená voda
ks - sůl - špetka
2ks - žloutky na omazání kremrolí
ks - náplň:
4-5ks - bílky
250g - moučkový cukr - cca
příprava - 15
vaření - 60
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account