Domácí kečup
Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření /můžeme přidat i nakrájenou chilli papričku/. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.
Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut. 🙂2kg - zralých rajčat2ks - středně velká jablka2ks - větší cibule100-120ml - octa100g - cukru1lžíce - soliks - špetka mleté skořice2-3ks - bobkové listy10ks - kuliček pepře5ks - nového koření2lžička - mleté sladké paprikyks - popřípadě chilli papričkapříprava - 60vaření - 60