Domácí kečup

Vytisknout recept
Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.

Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření /můžeme přidat i nakrájenou chilli papričku/. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.

Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut. 🙂

2kg - zralých rajčat
2ks - středně velká jablka
2ks - větší cibule
100-120ml - octa
100g - cukru
1lžíce - soli
ks - špetka mleté skořice
2-3ks - bobkové listy
10ks - kuliček pepře
5ks - nového koření
2lžička - mleté sladké papriky
ks - popřípadě chilli paprička
příprava - 60
vaření - 60
Kategorie Přílohy
Uvařila Veronika Novotná

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account