domácí játrová paštika

Vytisknout recept
Můžeš si připravit vlastní domácí fitness paštiku s minimem tuku, kterou díky náloži bílkovin oceníš nejen na snídani nebo svačinu, ale i po tréninku.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 6 osob
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Základ na fit paštiku
  • 500 g kuřecích nebo hovězích jater
  • 70 g mrkve
  • 40 g petržele
  • 30 g celeru příp. řapíkatého celeru
  • 80 g cibule
  • cca 1 litr vody
  • Koření
  • 2 bobkové listy
  • 8 kuliček nového koření
  • 6 kuliček černého pepře
  • Na dokončení paštiky
  • 100 – 200 ml vývaru který vznikne po uvaření jater
  • 1 lžička mleté sladké papriky 5 g
  • 1 lžička soli 3 g
  • ½ lžičky pepře 0,5 g
  • 3 lžíce olivového oleje extra panenského 30 ml

Instrukce

  • Pokud použiješ hovězí játra, doporučuju je předem namočit alespoň hodinu v mléce, můžeš i přes noc. Namáčení se provádí pro zlepšení chuti, protože hovězí játra můžou mít kovovou pachuť.
  • Kořenovou zeleninu a cibuli zbav slupky a rozkroj na menší části.
  • Do středně velkého hrnce dej játra, kořenovou zeleninu, cibuli, sítko s kořením (bobkový list, nové koření, černý pepř) a zalij vodou, aby bylo vše ponořené. Pozor nesol!
  • Vař pozvolna 30 minut.
  • Vytáhni játra, zeleninu a sítko s kořením z hrnce a vývar nevylívej.
  • Játra rozmixuj společně se solí, pepřem a mletou paprikou v mixéru se sekáčkem.
  • Přilij olivový olej, dál mixuj a postupně přidávej vývar z jater (100 – 200 ml), abys dosáhl/a požadované konzistence paštiky.
  • Ochutnej a případně dochuť solí a pepřem podle vlastní chuti.
  • Dej do uzavíratelné skleničky a skladuj v lednici, kde vydrží zhruba týden.
6 Komentářů
  1. Author
    NelaVávrová 1 rokem ago

    skoda….

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Děkuji za nový recept. Brzy vyzkouším.

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Tak to je zajímavá variace na paštiku, líbí se mi a v brzké době vyzkouším.

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      dekuji…

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Máme rádi, ale opět, nehodí se do našeho jídelníčku…. občas jsem dříve udělala 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account