Domácí housky

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 20 minutes
Porce 0
Uvařila ZdeňaSlimáčková

Ingredience

  • 500 g Hladká mouka
  • 60 g Sádlo
  • 1 lžička Sůl
  • 300 ml Mléko
  • 20 - 30 g Droždí
  • 1 lžička Cukr
  • 1 ks Žloutek na potření
  • 50 ml Mléko na potření
  • dle potřeby Mák, kmín, semínka

Instrukce

  • Z cukru, droždí a mléka si připravíme kvásek.
    Mouku smícháme se solí a vlažným , rozpuštěným sádlem
    Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 12 dílů a ihned tvarujeme pletýnky a housky. 
    Necháme 30-40 minut vykynout na plechu vyloženým pečícím papírem.
    Potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce a podle chuti posypeme.
    Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů dozlatova.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account