Domácí hořčice
Ingredience
- 80 g Hořčičné semínko
- 175 ml Jablečný ocet
- 1 lžička Kurkuma
- Sůl
- 1-2 sklenička Med nebo agáve sirup nebo třtinový cukr
Instrukce
- :-):-):-) Snadno si připravíte domácí hořčici : Sáček hořčičného semínka zaliji studenou vodou asi na 3 hodiny, potom přes cedník vodu sliji.Přendám do vyššího hrnku, přidám med, kurkumu, případně sůl a tyčovým mixérem mixuji. Postupně přídávám převařený a zchladlý ocet.🙂 záleží, jakou chcete mít konzistnci hočřice, čím déle mixujete, tím bude jemnější. Kurkuma je kvůli barvě a navíc je to koření s velmi dobrýmiúčinky na zdraví. Případně můžete dochutit chilli nebo křenem-------------- Ráda dělám maso potřené hořčicí s trochou zázvoru. Hořčici skladuji v lednici a část vždy rozdám. Ze začátku je hořčice hodně štiplavá, časem se uleží a zjemní.........................:-)Vyzkoušejte! Dobrou chuť! Jitkakytka***