Domácí hořčice

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 3 hours
Čas vaření 9 minutes
Porce 0
Uvařila JitkaValachovičová

Ingredience

  • 80 g Hořčičné semínko
  • 175 ml Jablečný ocet
  • 1 lžička Kurkuma
  • Sůl
  • 1-2 sklenička Med nebo agáve sirup nebo třtinový cukr

Instrukce

  •  
    :-):-):-) Snadno si připravíte domácí hořčici : Sáček hořčičného semínka zaliji studenou vodou asi na 3 hodiny, potom přes cedník vodu sliji.
    Přendám do vyššího hrnku, přidám med, kurkumu, případně sůl a tyčovým mixérem mixuji. Postupně přídávám převařený a zchladlý ocet.
    🙂 záleží, jakou chcete mít konzistnci hočřice, čím déle mixujete, tím bude jemnější. Kurkuma je kvůli barvě a navíc je to koření s velmi dobrými
    účinky na zdraví.
     
    Případně můžete dochutit chilli nebo křenem--------------
     
    Ráda dělám maso potřené hořčicí s trochou zázvoru.
     
     
     
    Hořčici skladuji v lednici a část vždy rozdám. Ze začátku je hořčice hodně štiplavá, časem se uleží a zjemní.........................:-)
    Vyzkoušejte!
     
     
    Dobrou chuť!
     
    Jitkakytka***
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account