Domácí bylinková majonéza s česnekem

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 2 ks žloutek
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 150 ml slunečnicový olej
  • 1 lžíce dijonská hořčice
  • 3 snítka petrželka hladkolistá
  • 1 stroužek česnek

Instrukce

  • Do mísy dejte žloutky, přilijte citronovou šťávu a začněte důkladně šlehat metlou. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem olej. Vytrvejte a stále šlehejte, směs začne postupně houstnout, pár minut to ale zabere. Jakmile docílíte husté, hladké a pevné konzistence, je hotovo.
  • Do majonézy vmíchejte hořčici, nadrobno nasekanou petrželku a důkladně utřený česnek. Ochucená majonéza je skvělá k čerstvé zelenině, ale i k rybám nebo pečenému masu. Spotřebujte ji co nejdříve.
7 Komentářů
  1. Jaroslava Korpášová 12 měsíců ago

    Určitě bude dobrá, ale vzhledem k tomu, že u nás se spotřebuje tak jedna sklenička majolky za rok, tak to si jí v klidu koupím, nám stejně nejvíc chutná Hellmannska.

    • Author
      NelaVávrová 12 měsíců ago

      Tak to já jsem v dětství mohla tatarku a majonezu ke vsemu a nyni jsem ji nemela 10 let a nechybi mi… asi jsem se prejedla..nedavno jsem mela i koprovy dip, letni omacku s bazalkou, myslim, ze je mnohem zdravejsi a chutnejsi omacek…

  2. Author
    NelaVávrová 12 měsíců ago

    Děkuji.

  3. Aneta Kollerová Mašková 12 měsíců ago

    Tak tohle musíme s manželem vyzkoušet! Moc děkuji za recept! 🙂 Jen musím koupit čerstvou petrželku, máme jen sušenou, a dijonskou hořčici, poněvadž máme jen “obyč”.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account