domácí bramboráky
Ingredience
- Brambory A 1.2 kg
- Anglická slanina 300 g
- Česnek 5 stroužek
- Plnotučné mléko 3 5% tuku, trvanlivé 100 ml
- Hladká mouka 60 g
- Strouhanka 40 g
- Vejce M10 podestýlka 2 ks
- Majoránka 1 lžíce
- Sůl
- Pepř
- Smažení
- Olej
Instrukce
- Brambory nastrouhejte – polovinu na hrubé straně struhadla, polovinu na jemné straně. Slijte přebytečnou vodu, kterou pustí brambory, a poté je ihned zalijte horkým mlékem a promíchejte.
- Přidejte zbytek ingrediencí – vejce, utřený česnek, koření, mouku a strouhanku. Promíchejte, nakonec přidejte i opečenou slaninu nakrájenou na malé kostičky.
- Rozpalte sádlo či olej na pánvi, lžící vytvarujte na pánvi bramborák a stáhněte plamen na polovinu. Nyní opékejte bramboráky už jen pozvolna, na středním plameni.
- Opečené bramboráky vždy přeneste na talíř vyložený ubrouskem, aby odstál přebytečný tuk. Podávejte nejlépe ještě teplé.
Miluji
Jsou krásné a dobré.
Děkuji Vám.
Bramboráky miluji, občas si je uděláme
Není nad domácí, ty polotovary nebo v restauraci nemusím 🙁
Přesně tak, nechápu, jak někde mohou podávat bramboráky, které byly předtím v mrazáku…
Dobrota všech dobrot, mňam, dala bych si hned.
Ano, kdo by je nemiloval…