domácí bramboráky

Vytisknout recept
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Brambory A 1.2 kg
  • Anglická slanina 300 g
  • Česnek 5 stroužek
  • Plnotučné mléko 3 5% tuku, trvanlivé 100 ml
  • Hladká mouka 60 g
  • Strouhanka 40 g
  • Vejce M10 podestýlka 2 ks
  • Majoránka 1 lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Smažení
  • Olej

Instrukce

  • Brambory nastrouhejte – polovinu na hrubé straně struhadla, polovinu na jemné straně. Slijte přebytečnou vodu, kterou pustí brambory, a poté je ihned zalijte horkým mlékem a promíchejte.
  • Přidejte zbytek ingrediencí – vejce, utřený česnek, koření, mouku a strouhanku. Promíchejte, nakonec přidejte i opečenou slaninu nakrájenou na malé kostičky.
  • Rozpalte sádlo či olej na pánvi, lžící vytvarujte na pánvi bramborák a stáhněte plamen na polovinu. Nyní opékejte bramboráky už jen pozvolna, na středním plameni.
  • Opečené bramboráky vždy přeneste na talíř vyložený ubrouskem, aby odstál přebytečný tuk. Podávejte nejlépe ještě teplé.
8 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 2 roky ago

    Miluji

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Jsou krásné a dobré.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Děkuji Vám.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Bramboráky miluji, občas si je uděláme

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Není nad domácí, ty polotovary nebo v restauraci nemusím 🙁

      • Jaroslava Korpášová 2 roky ago

        Přesně tak, nechápu, jak někde mohou podávat bramboráky, které byly předtím v mrazáku…

  4. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Dobrota všech dobrot, mňam, dala bych si hned.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Ano, kdo by je nemiloval…

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account