"Dobošove" rezy podľa mňa

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Monika Galgócziová

Ingredience

Piškóta

  • 4 ks Vajcia
  • 4 lžíce Cukor
  • 4 lžíce Vlažná voda
  • 5 lžíce Polohrubá múka
  • 1 lžička Kypriaci prášok

KRÉM

  • 1 1/3 L Mlieko
  • 6 ks Čokoládový pudink
  • 15 lžíce Kryštalový cukor
  • 1 1/3 ks Maslo

Čokoládová poleva

  • 100 g Čokoláda na varenie
  • 50 ml Smotana na šľahanie
  • 100 g Maslo

Instrukce

  • Piškóta:
    Bieky vyšľaháme do tuha, jemne vmiešame cukor. Následne postupne pridáme po jednom žĺtky, vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom.
    Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
    Pečieme pri teplote 160°C do zlatova.
    Pláty plníme krémom, nakoniec polejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky.
     
    Krém:
    Z mlieka, pudingov a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občasného premiešania vychladnúť.
    Zmäknuté maslo prešľaháme a postupne vmiešame vychladnutý puding.
     
    Čokoládová poleva:
    Smotanu na šľahanie zohrejeme, odstavíme z plameňa a nalámeme do nej čokoládu.
    Necháme chvíľu postáť, a čokoládu v smotane roztopíme.
    Nakoniec vmiešame maslo, aby zostala čokoláda krásne lesklá.
    -
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account