Cuketový nákyp
Ingredience
- 500 g cukety
- 100 g tvrdého sýra
- 150-200 g měkkého salámu šunky, uzeného masa...
- 2-3 vejce
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule nebo pórek
- 3 stroužky česneku
- 5 lžic hladké mouky já dávám špaldovou
- 1 prášek do pečiva
- sůl pepř, majoránka
- troška oleje na vymazání pekáče a hrubá mouka či strouhanka na vysypání
Instrukce
- Omytou cuketu zbavíme jadérek a nastrouháme nahrubo. Lehce posolíme a necháme tzv." vypotit", já někdy celý proces urychlím tím, že nad hrubým sítem cuketu jednoduše vymačkám a zbavím přebytečné vody.
- Tvrdý sýr a salám nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme a prolisujeme česnek. Vše smícháme.
- Přidáme vejce, olej a zahustíme moukou smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.
- Osolíme a přidáme koření - pepř, majoránku a můžeme i čerstvé sekané bylinky, dle svých chutí.
- Hmotu rozetřeme do pekáčku a pečeme dorůžova asi 45 minut na 180 °C.
Nákyp vypadá moc pěkně. Dala bych si.
Děkuji za pochvalu, je to dobrota a není s tím tolik práce, když se peče najednou v pekáčku, než když člověk dělá jednotlivé placičky…
super, také bych dala špaldovou a vysokoprocentní šunku, jen kdyby byla sezóna cuket .:)
no snad už to nebude dlouho trvat, také čekám, až rodičům zase vyrostou na zahradě…
Taky dělám, máš ho krásný, zlatý a nadýchaný…. já tam jen nedávám tu cibuli 🙂
tak ona není nutná, když mám třeba hodně pažitky, tak už cibuli nedávám a nebo mám hodně ráda jarní cibulku…
jasně, každý si ho děláme podle svých chutí a preferencí, Jirkovi by tam cibule jistě nevadila 🙂