Cuketové placky

Vytisknout recept
JEŠTĚ POTŘEBUJETE kuchyňské utěrky
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 g cukety
  • 70 g jarní cibulky
  • 80 g hladké mouky
  • 250 g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu
  • rostlinný olej na smažení
  • 1 lžíce najemno nakrájeného tymiánu
  • 1 lžička soli

Instrukce

  • 1Cuketu nastrouháme, v misce smícháme se solí a necháme 10 minut odstát.
  • 2Bílou část jarní cibulky našikmo nakrájíme na jemné nudličky a přidáme k cuketě.
  • 3Česnek prolisujeme a spolu s citronovou kůrou a tymiánem přidáme k cuketě a promícháme.
  • 4Cuketu vymačkáme a šťávu z ní dáme stranou. K cuketě přidáme vejce, promícháme, přidáme mouku a opět promícháme.
  • 5Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a smažíme na něm placky o průměru 10 cm. Hotové placky dáme na talíř s kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
  • 6Ze šťávy vymačkané z cukety odměříme 90 ml a smícháme ji se zakysanou smetanou.
  • 7Zelenou část jarní cibulky šikmo nakrájíme najemno.
  • 8Placky podáváme s ochucenou zakysanou smetanou a jarní cibulkou.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Také v létě často dělám. Podobně smažím i květákové placičky.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    cuketu v létě používáme hojně 🙂

  3. V letním období, kdy jsou cukety “za hubičku” děláme poměrně často, je to dobrota.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account