A zase ta cuketa - tentokrát cuketová pizza
Ingredience
- 3 hrnky Cuketa
- 2 hrnky Polohrubá mouka
- 1 ks Prášek do pečiva
- 3 ks Vejce
- 1,5 dcl olej
- Sůl, pepř
- Červená cibule
- Provensálské nebo jiné koření
- Kečup
- 250 g Libová anglická slanina nebo šunka
- 150 g Žampion
- 200 g Eidam, gouda nebo niva
- Tuňák z konzervy
- Rajče, paprika
Instrukce
- Postup přípravy: Cukety omyjeme, odřízneme konce a nahrubo nastrouháme (mladé neloupu), dáme do větší mísy, přidáme ostatní ingredience = mouku s práškem, olej, vejce, koření, sůl a důkladně promícháme, vznikne řidší těsto. Předehřejeme troubu. Na hluboký plech s okrajem dáme namočený vyždímaný pečící papír. Na papír rozetřeme těsto, které pomažeme kečupem. První vrstva je šunka nebo angl.slanina, případně tuňák, dále pak na proužky červená cibule, na plátky rajčata (je možné předem spařit a oloupat slupku), možno dát i na proužky papriku, na plátky žampiony. Naposled přijde na hrubo strouhaný sýr, jaký máte rádi. Já jsem do těsta přidala provensálské koření, jindy čubricu = balkánské koření, kde je hlavně saturejka. Pizzu pečeme na 180 st. asi 30-40 minut, dokud nezrůžoví. Chutná teplá i studená.Dobrou chuť!