Cuketová nádivka – variace na tradiční velikonoční pokrm

Vytisknout recept
Vyzkoušejte variaci na tradiční velikonoční nádivku s chutí cuket, určitě nezklame!
V míse smícháme nastrouhanou cuketu, nahrubo nastrouhaný sýr, na kousky nakrájenou šunku nebo anglickou slaninu či salám. Přidáme mouku s jedlou sodou, olej, lehce rozšlehaná vejce.
Osolíme, opepříme, přidáme majoránku nebo zelené bylinky (např. hladkolistou petržel, celerovou nať či kopřivu). Všechny suroviny důkladně promícháme, urovnáme do vymazaného a hrubou moukou nebo strouhankou vysypaného pekáčku.
V předehřáté troubě pečeme při 180 stupních Celsia asi 30-45 minut, až se na povrchu vytvoří kůrčička. Podáváme samotné, s pečivem nebo jen se zeleninovým salátem. Nádivka chutná teplá i studená.
 
 

3 hrnek - Cuketa
1hrnek - Polohrubá mouka
4ks - Vejce
1/4 hrnek - Olej
15 dkg - Šunka nebo kvalitní salám nebo libová anglická slanina
15 dkg - Eidam
ks - Sůl, pepř, majoránka nebo zelené bylinky dle chuti
2lžička - Jedlá soda
příprava - 30–45 minut
vaření - 30 minut
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila JitkaValachovičová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account