Vyzkoušejte variaci na tradiční velikonoční nádivku s chutí cuket, určitě nezklame!
V míse smícháme nastrouhanou cuketu, nahrubo nastrouhaný sýr, na kousky nakrájenou šunku nebo anglickou slaninu či salám. Přidáme mouku s jedlou sodou, olej, lehce rozšlehaná vejce.
Osolíme, opepříme, přidáme majoránku nebo zelené bylinky (např. hladkolistou petržel, celerovou nať či kopřivu). Všechny suroviny důkladně promícháme, urovnáme do vymazaného a hrubou moukou nebo strouhankou vysypaného pekáčku.
V předehřáté troubě pečeme při 180 stupních Celsia asi 30-45 minut, až se na povrchu vytvoří kůrčička. Podáváme samotné, s pečivem nebo jen se zeleninovým salátem. Nádivka chutná teplá i studená.
3 hrnek - Cuketa 1hrnek - Polohrubá mouka4ks - Vejce 1/4 hrnek - Olej15 dkg - Šunka nebo kvalitní salám nebo libová anglická slanina15 dkg - Eidamks - Sůl, pepř, majoránka nebo zelené bylinky dle chuti2lžička - Jedlá sodapříprava - 30–45 minutvaření - 30 minut