crumble z grilu
Ingredience
- CRUMBLE
- zahradní ovoce rybíz, angrešt, maliny, meruňky, třešně, višně...
- 3 až 4 lžíce krupicového cukru
- DROBENKA
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 vrchovaté lžíce másla
- 1 lžíce krupicového cukru
Instrukce
- 1Hliníkovou misku o objemu přibližne 500 ml naplníme ovocem, posypeme krupicovým cukrem (množství podle toho, jak je ovoce kyselé) a dáme na gril nebo na rošt nad ohněm. Během grilování si připravíme drobenku, smícháme mouku s cukrem, můžeme přidat i drcené blanšírované mandle nebo skořici, a máslo. Krátce promneme v rukou, aby se vytvořily hrudky.
- 2Drobenkou posypeme ovoce v misce a dále grilujeme, dokud ovoce nepustí šťávu a drobenka jí nenasákne, cca 10 minut. Na roštu na ohni bylo vše rychlejší.
Moc dobré. Musím vyzkoušet.
Veľmi zaujímavý recept.
na grilu jsem zatím nedělala, ale miluji koláče s drobenkou, ať už je dole nebo nahoře.
Zrovna jsem dneska říkala manželovi, že bych brala misku borůvek na drobenkový koláč…
Mě psala od přítele maminka, že mají úrodu 10 l borůvek, hned bych si tam jela, akorát je to 400 km 😀