Čokoládový fondant s jahodovou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 10 minutes
Uvařila VlaďkaLišková

Ingredience

  • 2 ks Vejce
  • 2 ks žloutek
  • 110 g Máslo
  • 60 g Třtinový cukr
  • 100 g čokoláda
  • 2 lžíce Hladká mouka
  • 1 lžička Máslo na vymazání
  • 1 lžíce Kakao
  • 250 g Jahody mražené
  • 1 lžíce Třtinový cukr

Instrukce

  • Ze všeho nejdřív je potřeba připravit si zapékací misky - ty vymažeme máslem a vysypeme hořkým kakaem.
    Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni.
    Vejce, žloutky a cukr vyšleháme do husté, nadýchané pěny. 
    Rozpuštěnou čokoládu pomalu přiléváme do pěny. Na konec vmícháme mouku. Hotové těsto nalijeme do formiček.
    Pečeme v předehřáté troubě (cca 220 stupňů). Délka pečení závisí na velikosti mističek a typu trouby. Je důležité, aby měl dezert "kůrku", ale vnitřek musí zůstat tekutý. Po upečení dezert vyklopíme z mističky a servírujeme.
    Já jsem dezert pekla poprvé a trochu jsem ho "přepekla", vnitřek byl málo tekutý. Je potřeba být při pečení tohoto dezertu ve střehu. 🙂
    Tento dezert můžete servírovat se šlehačkou, zmrzlinou nebo jen tak. Já jsem zvolila jahodovou omáčku. Svařila jsem jahody s trochou vody a lžící cukru.
    Sladkou dobrou chuť. *heart*
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account