Čokoládový fondant s jahodovou omáčkou
Ingredience
- 2 ks Vejce
- 2 ks žloutek
- 110 g Máslo
- 60 g Třtinový cukr
- 100 g čokoláda
- 2 lžíce Hladká mouka
- 1 lžička Máslo na vymazání
- 1 lžíce Kakao
- 250 g Jahody mražené
- 1 lžíce Třtinový cukr
Instrukce
- Ze všeho nejdřív je potřeba připravit si zapékací misky - ty vymažeme máslem a vysypeme hořkým kakaem.Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni.Vejce, žloutky a cukr vyšleháme do husté, nadýchané pěny. Rozpuštěnou čokoládu pomalu přiléváme do pěny. Na konec vmícháme mouku. Hotové těsto nalijeme do formiček.Pečeme v předehřáté troubě (cca 220 stupňů). Délka pečení závisí na velikosti mističek a typu trouby. Je důležité, aby měl dezert "kůrku", ale vnitřek musí zůstat tekutý. Po upečení dezert vyklopíme z mističky a servírujeme.Já jsem dezert pekla poprvé a trochu jsem ho "přepekla", vnitřek byl málo tekutý. Je potřeba být při pečení tohoto dezertu ve střehu. 🙂Tento dezert můžete servírovat se šlehačkou, zmrzlinou nebo jen tak. Já jsem zvolila jahodovou omáčku. Svařila jsem jahody s trochou vody a lžící cukru.Sladkou dobrou chuť. *heart*