Čokoládový cheesecake
Ingredience
- 120 g oblíbených sušenek
- 50 g másla
- 1 PL medu
- 150 g mléčné čokolády
- 150 g hořké čokolády
- 250 g mascarpone
- 250 g smetanového sýra
- 1 PL moučkového cukru
- 5 PL kakaa holandského typu
Instrukce
- Dezert, který zvládnou i začátečníci:-)Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem a medem. Do dortové formy o průměru 18 až 20cm, vyložte pečícím papírem a boky vyložíme folií. Na dno upěchujte vrstvu sušenek dejte do lednice na 15 minut. 🙂Následně rozpusťte čokoládu . Mléčnou a tmavou zvlášť. Sýr a mascarpone promíchejte s cukrem a směs rozdělte na půl. Do každé půlky zamíchejte čokoládu. Budete mít dvě směsy, tmavou a mléčnou. N sušenkovou směs naneste opatrně pomocí špachtle, nebo klidně i lžíce nejdříve mléčnou směs, poté naneste tmavou směs. Nechte vychladit, nejlépe přes noc. Před podáváním poprašte kakaem a podávejte.( Foto z webu, můj se teprve se chladí )