Čokoládový cheesecake

Vytisknout recept
Rychlý, jednoduchý a lahodný dezert plný čokolády, který se rozplyne na jazyku.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Klíč. slova cheesecake, čokoláda, rychlý, Valentýn
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 8
Kalorie 344
Uvařila MarcelaSoukupová

Ingredience

  • 120 g oblíbených sušenek
  • 50 g másla
  • 1 PL medu
  • 150 g mléčné čokolády
  • 150 g hořké čokolády
  • 250 g mascarpone
  • 250 g smetanového sýra
  • 1 PL moučkového cukru
  • 5 PL kakaa holandského typu

Instrukce

  • Dezert, který zvládnou i začátečníci:-)
    Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem a medem. Do dortové formy o průměru 18 až 20cm, vyložte pečícím papírem a boky vyložíme folií. Na dno upěchujte vrstvu sušenek dejte do lednice na 15 minut. 🙂
    Následně rozpusťte čokoládu . Mléčnou a tmavou zvlášť. Sýr a mascarpone promíchejte s cukrem a směs rozdělte na půl. Do každé půlky zamíchejte čokoládu. Budete mít dvě směsy, tmavou a mléčnou. N sušenkovou směs naneste opatrně pomocí špachtle, nebo klidně i lžíce nejdříve mléčnou směs, poté naneste tmavou směs. Nechte vychladit, nejlépe přes noc. Před podáváním poprašte kakaem a podávejte.
    ( Foto z webu, můj se teprve se chladí ) 

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 2g | Kalorie: 344kcal | Tuky: 22g | Protein: 8g | Cukry: 27g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account