Rychlý, jednoduchý a lahodný dezert plný čokolády, který se rozplyne na jazyku.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Keyword cheesecake, čokoláda, rychlý, Valentýn
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 25 minutesmin
Celkový čas 45 minutesmin
Porce 8
Kalorie 344
Uvařila MarcelaSoukupová
Ingredience
120goblíbených sušenek
50gmásla
1PLmedu
150gmléčné čokolády
150ghořké čokolády
250gmascarpone
250gsmetanového sýra
1PLmoučkového cukru
5PLkakaa holandského typu
Instrukce
Dezert, který zvládnou i začátečníci:-)Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem a medem. Do dortové formy o průměru 18 až 20cm, vyložte pečícím papírem a boky vyložíme folií. Na dno upěchujte vrstvu sušenek dejte do lednice na 15 minut. :-)Následně rozpusťte čokoládu . Mléčnou a tmavou zvlášť. Sýr a mascarpone promíchejte s cukrem a směs rozdělte na půl. Do každé půlky zamíchejte čokoládu. Budete mít dvě směsy, tmavou a mléčnou. N sušenkovou směs naneste opatrně pomocí špachtle, nebo klidně i lžíce nejdříve mléčnou směs, poté naneste tmavou směs. Nechte vychladit, nejlépe přes noc. Před podáváním poprašte kakaem a podávejte.( Foto z webu, můj se teprve se chladí )