Club sandwich s kuřecím masem
Ingredience
- 500 g Kuřecí prsa
- 250 g Anglická slanina
- 12 plátek Toustový chleba
- 1/2 sklenička Majolka
- 6 plátek Ledový salát
- 12 plátek Rajče + okurka
- 4 plátek Tvrdý sýr
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř
Instrukce
- Pokud máte rádi hamburgery a rychlé fastfoodové pokrmy, určitě Vás nadchne i Club sandwich - v originále se jedná o sendviče s krůtím masem, které ale můj manžel nemá rád, proto dělám s masem kuřecím. "Vařím" ho většinou v létě, když potřebuji rychlou večeři a mám k dispozici zeleninu ze zahrádky.Na grilovací pánvi nebo v toustovači si opečeme toasty, na každý sendvič jsou potřeba 3 plátky. Zároveň si rozporcujeme dvě kuřecí prsa, osolíme, opepříme (když je chuť okořením i bylinkami či grilovacím kořením) a po opečení toastů dáme opéct na pánev (v létě dělám i na grilu). Toasty si rozložíme a každý pomažeme majonézou. Na spodní položíme list ledového salátu a opečené kuřecí maso. Na ještě teplé maso dáme plátek sýru, na něj plátky rajčete a salátových okurek. Poté přiklopíme prostředním toastem. V mezičase si na pánvi opečeme ještě anglickou slaninu, na prostřední toust opět položíme ledový salát, poté slaninu a kdo chce znovu maso a zeleninu. A můžeme podávat!Pozn.: Někdy místo majonézy používám různé domácí dipy, když dělám dětem, tak většinou chtějí i kečup. 🙂 Dá se přidat i volské oko a jiné druhy masa či zeleniny, dle chuti.Tip: Pokud se vám sendviče "rozpadají", stačí propíchnout půlkou špejle či delším párátkem.Dobrou chuť!