Cibulová omáčka - bezlepková
Ingredience
- 4 ks Větší cibule
- 1 lžíce Olej, sádlo, nebo ghí
- 1 ks Masox bez glutamátu
- 1 lžíce Tamari
- 3 lžíce Rýžová mouka
- dle potřeby Voda
Instrukce
- Cibuli oloupeme a nakrájíme, potom orestujeme na oleji, sádle nebo GHÍ (přepuštěné máslo)Až je cibule orestovaná přidáme mouku orestujeme a rozředíme vodou. V receptu je rýžová mouka, samozřejmě lze použít i bílou nezdravou mouku 🙂 Ale proč zbytečně náš organizmus zatěžovat lepkem. Přidáme Tamari omáčku na dochucení, já tuto omáčku nesolím protože TAMARI ji doladí po všech stránkách 🙂Kdo neholduje TAMARI omáčce, přidá na dochucení masoxPovaříme a rozmixujeme na hladkou omáčku, kterou můžeme servírovat jak s knedlíkem, tak s těstovinami a k tomu jakýkoliv druh masa. Vegetariáni mohou servírovat ROBI maso, které se dá upravit na jakýkoliv způsob , ale NENÍ vhodné pro CELIAKA, protože je ze pšenice. Přeji vám dobrou chuť 😀