Chřestová sezóna

Vytisknout recept
GRILOVANÝ CHŘEST
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 20 menších chřestů
  • 10 plátků slaniny
  • 4 menší plátky celozrnného chleba

Instrukce

  • Ještě před samotným grilováním můžete chřest spařit. Na grilu mu pak bude stačit jenom chvilka a navíc spařením dostane krásnou živou zelenou barvu. Není to ale nutné, takže jestli chcete, druhý bod vynechejte a začněte až tím třetím. Každou nožičku chřestu omyjte a ulomte jí spodní dřevitý konec. Konce nevyhazujte, ale přihoďte je do zeleninového vývaru nebo zamrazte na později.
  • V hrnci se širokým dnem nechte lehce vařit vodu. Do velké mísy si nachystejte studenou vodu s ledem. Chřest vhoďte na minutu do vařící vody, poté ho hned přendejte do té ledové a ven. Tím získá nádhernou zelenou barvu a je připravený k zamražení nebo k dalšímu použití.
  • Polovinu chřestů obalte ve slanině a dejte je na rozpálený gril a rovnou k nim přidejte i druhou půlku chřestu bez slaniny. Grilujte, než je slanina křupavá a chřest má na sobě typické grilovací proužky 🙂
  • Grilovaný chřest ve slanině podávejte hned po vytažení z grilu společně s plátky opečeného celozrnného chleba.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Také musím vyzkoušet, s tou slaninou to bude dobrota.

  2. Chřest jsem ještě nikdy neochutnala. Zrovna jsem koukala před chvílí do letáku a jeden nejmenovaný řetězec ho má mít nyní v akci, tak se po něm podívám.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Už jsem viděla chřest, za dobrou cenu (50), ale byl napůl shnilý…. tak to i za 10 korun by byl drahý…, tak jsem si ho nechala ujít…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account