Ještě před samotným grilováním můžete chřest spařit. Na grilu mu pak bude stačit jenom chvilka a navíc spařením dostane krásnou živou zelenou barvu. Není to ale nutné, takže jestli chcete, druhý bod vynechejte a začněte až tím třetím. Každou nožičku chřestu omyjte a ulomte jí spodní dřevitý konec. Konce nevyhazujte, ale přihoďte je do zeleninového vývaru nebo zamrazte na později.
V hrnci se širokým dnem nechte lehce vařit vodu. Do velké mísy si nachystejte studenou vodu s ledem. Chřest vhoďte na minutu do vařící vody, poté ho hned přendejte do té ledové a ven. Tím získá nádhernou zelenou barvu a je připravený k zamražení nebo k dalšímu použití.
Polovinu chřestů obalte ve slanině a dejte je na rozpálený gril a rovnou k nim přidejte i druhou půlku chřestu bez slaniny. Grilujte, než je slanina křupavá a chřest má na sobě typické grilovací proužky 🙂
Grilovaný chřest ve slanině podávejte hned po vytažení z grilu společně s plátky opečeného celozrnného chleba.