Go Back
+ servings

Chřestová sezóna

Vytisknout recept
GRILOVANÝ CHŘEST
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 20 menších chřestů
  • 10 plátků slaniny
  • 4 menší plátky celozrnného chleba

Instrukce

  • Ještě před samotným grilováním můžete chřest spařit. Na grilu mu pak bude stačit jenom chvilka a navíc spařením dostane krásnou živou zelenou barvu. Není to ale nutné, takže jestli chcete, druhý bod vynechejte a začněte až tím třetím. Každou nožičku chřestu omyjte a ulomte jí spodní dřevitý konec. Konce nevyhazujte, ale přihoďte je do zeleninového vývaru nebo zamrazte na později.
  • V hrnci se širokým dnem nechte lehce vařit vodu. Do velké mísy si nachystejte studenou vodu s ledem. Chřest vhoďte na minutu do vařící vody, poté ho hned přendejte do té ledové a ven. Tím získá nádhernou zelenou barvu a je připravený k zamražení nebo k dalšímu použití.
  • Polovinu chřestů obalte ve slanině a dejte je na rozpálený gril a rovnou k nim přidejte i druhou půlku chřestu bez slaniny. Grilujte, než je slanina křupavá a chřest má na sobě typické grilovací proužky 🙂
  • Grilovaný chřest ve slanině podávejte hned po vytažení z grilu společně s plátky opečeného celozrnného chleba.