CHEESECAKE ZE 3 SUROVIN

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila Dita Hankeová

Ingredience

  • 3 ks Vejce
  • 120 g Bílá čokoláda
  • 1 ks Sýr Philadelphia

Instrukce

  • 1. Bílky oddělte od žloutků, misku s bílky zakryjte fólií a dejte asi na 2 hodiny do lednice, aby sníh z nich byl pevnější. (Já si tedy pamatuji, že bílky se před šleháním mají naopak nechat ohřát na pokojovou teplotu, ale budiž. V Japonsku to asi mají jinak...)
     
     
    2. Pak rozpusťte bílou čokoládu. Někomu se to hlavně u bílé čokolády opakovaně nedaří (včetně mě). Jde ale jen o to dodržet správný postup. Nemusíte používat ani drahou čokoládu. Já jsem měla čokoládu Orion za 30 korun a krásně se rozpustila. Čokoládu rozlámejte na kousky a dejte do kovové nebo skleněné misky. Důležité je umístit misku nad kastrůlek s vařící vodou tak, aby se miska nedotýkala vodní hladiny. Čokoládu průběžně míchejte a zahřívejte, až se rozpustí. Misku odstavte a přimíchejte Lučinu. Pokud čokoláda začne tuhnout, dejte misku na chvilku opět nad páru a vymíchejte směs dohladka.
     
     
    3. Pak misku znovu odstavte z páry a přimíchejte žloutky. Nakonec po částech zlehka vmíchejte tuhý sníh ušlehaný z bílků.
    4. Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si kulatou formu, lehce ji vymažte máslem a vysypejte moukou (nebo vyložte papírem na pečení). Nalijte do ní připravené těsto a pokud není forma vodotěsná, obalte ji alobalem. Je to důležité, protože se do formy nesmí dostat voda. Formu postavte na hlubší plech, nalijte do něj vařící vodu, aby sahala asi do třetiny výšky formy, a vše dejte do vyhřáté trouby. Po 15 minutách snižte teplotu na 160 °C a pečte dalších 15 minut. Pak troubu vypněte a cheesecake v ní nechte ještě 15 minut. Po této době byl měl být povrch zlatohnědý a cheesecake hotový.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account