Čerstvé jarní odlehčení s kefírem a špenátovými palačinkami

Vytisknout recept
Lidstvo se od nepaměti řídilo přírodními zákonitostmi. Ctilo cykly v přírodě, ze kterých pochází i řada pověr. Například sbírání bylin za úplňku byla věnována veliká pozornost. Následovalo období velkého odklonu od podobných pohanských zvyklostí, ale moderní člověk se opět k některým osvědčeným tradicím navrací. Dnes ve stejném postavení Měsíce tento zvyk používáme, když pokládáme specifické kameny do křišťálových džbánů s vodou a věříme v její ozdravnou sílu. Většina z nás, ale jde zlatou střední cestou a využívá takových metod našich předků, jako jsou půsty nebo alespoň se jim přibližujeme. Sami jsme se v poslední době přesvědčili, že mocnou chemii je dobré podpořit. A to například minimálně používáním takových surovin, které v danou dobu v dané zemi dozrávají nebo z ní pochází. Dále odlehčeným jídelníčkem v určitém období roku a zařazením některých potravin do něho, a to takových, které mají od nepaměti blahodárný vliv na náš organismus. Lidé dávali prvním jarním zeleným bylinám veliký význam. Jaro je všeobecně bráno jako zrození nového života. Římané dokonce slavili až do roku 46 před naším letopočtem příchod nového roku 1. března, tedy v měsíci zasvěcenému bohu Martovi, vládci astrologického znamení Berana. Tak významný a přelomový tento měsíc pro ně byl. Nechte se i vy inspirovat tradičními výrobky naší země například v podobě čerstvých mléčných výrobků Mlékárny Valašské Meziříčí a zkombinujte dary přírody s lahodným Acidofilním mlékem nebo jogurtem či Kysanou smetanou z Valašska přidanou do jarních palačinek. Není nic osvěžujícího než čerstvé kysané mléčné výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí s čerstvými bylinkami, zeleninou nebo ovocem.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Slovenská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

Ingredience na těsto:

  • 500 ml Čerstvé mléko z Valašska
  • 1 Bílý jogurt z Valašska bifido
  • 100 g hladká špaldová mouka
  • 150 g polohrubá mouka
  • 2 vejce
  • hrst baby špenátu

Ingredience na náplň:

  • 1 Kysaná smetana z Valašska
  • 2 lžíce Brynzy

Instrukce

  • Mléko, jogurt, mouku a vajíčka smícháme dohromady a ušleháme v jemné těsto.
  • Poté přidáme špenát a celou směs rozmixujeme v mixéru.
  • Palačinky smažíme na troše másla.
  • Dále v misce smícháme brynzu a kysanou smetanu (kdo má rád může přidat nasekanou petrželku nebo pažitku) a touto směsí poté potřeme palačinky a zarolujeme nebo poskládáme.
4 Komentářů
  1. Jana SakalováSakalová 2 roky ago

    5 stars
    Vyzerá to úžasne a je to dobré aj na trávenie

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Zdravé zelené palačinky.

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    paráda, chutnalo by mi

  4. NelaVávrová 2 roky ago

    5 stars
    mnam, to bych brala vsemi deseti, bohuzel pritel jak vidi neco zdraveho a zeleneho, tak to nemuzeme 😀

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account