Celozrnný závin s jablky
Ingredience
- — 200 g celozrnné špaldové mouky
- hladké + 10 g na pomoučení
- — 2 vejce velikosti M
- — 80 g másla rozpuštěného
- — 100 g bílého jogurtu 3,5 % tuku
- — 600 g libovolných celých jablek
- — 2 lžičky mleté skořice
- — 2 lžíce třtinového cukru
- — 20 g vanilkového pudinku v prášku
- — 30 g rozinek
Instrukce
- Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si
- plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
- Do větší mísy vložte mouku, 1 vejce, máslo a jogurt.
- Vypracujte hladké tuhé těsto a dejte jej alespoň na 10 minut
- odležet stranou při pokojové teplotě.
- Mezitím si oloupejte jablka, odstraňte z nich jádřince
- a nastrouhejte je nahrubo do větší mísy. K jablkům dále
- přidejte skořici, cukr, pudink a rozinky a vše promíchejte.
- Pracovní plochu si pomoučete a odleželé těsto na ni
- přesuňte, rozválejte na tloušťku 1 cm a na 1 jeho stranu naneste
- jablečnou směs. Strany těsta poté přehněte směrem dovnitř,
- aby jablka nevypadla, a následně je zabalte do tvaru závinu.
- Takto připravený závin přesuňte na pečicí papír. V menší
- misce rozšlehejte zbylé vejce a celý závin jím potřete. Plech
- následně vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut
- na 185–190 °C. Po upečení vyjměte z trouby a nechte
- alespoň 1 hodinu vychladnout. Poté závin nakrájejte na
- požadované porce a podávejte
recept jsem si opsala
Ten vypadá hodně lákavě
dobrý recept, díky
krásný závin
Povedený závin.