Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si
plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
Do větší mísy vložte mouku, 1 vejce, máslo a jogurt.
Vypracujte hladké tuhé těsto a dejte jej alespoň na 10 minut
odležet stranou při pokojové teplotě.
Mezitím si oloupejte jablka, odstraňte z nich jádřince
a nastrouhejte je nahrubo do větší mísy. K jablkům dále
přidejte skořici, cukr, pudink a rozinky a vše promíchejte.
Pracovní plochu si pomoučete a odleželé těsto na ni
přesuňte, rozválejte na tloušťku 1 cm a na 1 jeho stranu naneste
jablečnou směs. Strany těsta poté přehněte směrem dovnitř,
aby jablka nevypadla, a následně je zabalte do tvaru závinu.
Takto připravený závin přesuňte na pečicí papír. V menší
misce rozšlehejte zbylé vejce a celý závin jím potřete. Plech
následně vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut
na 185–190 °C. Po upečení vyjměte z trouby a nechte
alespoň 1 hodinu vychladnout. Poté závin nakrájejte na
požadované porce a podávejte