celozrnné krekry

Vytisknout recept
Můžeš je jíst jen tak samotné anebo na ně namazat nějakou pomazánku a vytvořit z nich efektní jednohubky.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 100 ks
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 150 ml + 30 ml vody
  • 40 g lněného semínka
  • 30 ml řepkového oleje
  • 135 g celozrnné špaldové nebo pšeničné mouky
  • 135 g hladké bílé mouky špaldové nebo pšeničné
  • 5 g máku
  • 50 g přírodního sladidla bez kalorií
  • 6 g kypřícího prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli

Instrukce

  • Lněné semínko pomel najemno a namoč ho do 150 ml vody.
  • Nechej 15 minut nabobtnat a smíchej s řepkovým olejem.
  • Oba druhy mouky, sladidlo a kypřící prášek prosej přes jemné sítko a vmíchej mák.
  • Pak vmíchej suché ingredience k mokrým a vypracuj nelepivé těsto. Zřejmě bude potřeba přidat zbytek vody, tj. 30 ml, ale řiď se konzistencí těsta.
  • Předehřej troubu na 200 °C.
  • Těsto rozděl na třetiny a vyválej mezi dvěma pečícími papíry co nejvíce dotenka (cca 1 mm).
  • Pak ho nakrájej na požadované tvary (kosočtverce, trojúhelníky) ideálně pomocí ozdobného rádýlka na těstoviny anebo můžeš vykrajovat kulaté tvary pomocí vykrajovátka. Tak pokračuj, dokud nespotřebuješ všechno těsto. Vznikne cca 200 ks, ale záleží na velikosti.
  • Peč na pečícím papíru na plechu dle tloušťky krekrů 10 – 20 minut na 200 °C.
4 Komentářů
  1. MartinaBěhalová 2 roky ago

    Miluji pečivo z celozrnné mouky a tento recept musím vyzkoušet .

  2. 5 stars
    Vypadá pěkně a jsou zdravé.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    5 stars
    to vypadá dobře a navíc i jedle 🙂

  4. Paráda, dobrá zdravější verze “zobání”.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account