Celozrnná piškotová roláda

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 18 minutes
Porce 0
Uvařila Zdeňka Zajíčková

Ingredience

  • 6 ks Vejce
  • 210 g Špaldová mouka
  • 210 g Třtinový cukr

Instrukce

  • I piškotovou roládu můžete připravit z celozrnné mouky. A můžete si dát o kousek víc!
    Ze 6 žloutků a třtinového cukru vyšleháme hladkou hmotu, šleháme dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Potom po částech přidáváme mouku.
    Ze 6 bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do vyšlehané směsi.
    Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, který potřeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme cca 10 minut při 160 stupních Celsia v horkovzdušné troubě.
    Náplň můžeme udělat jakoukoliv dle vlastní fantazie - krém, marmeláda...
     
    6ks - Vejce210g - Špaldová mouka210g - Třtinový cukrpříprava - 10 minvaření - 20 min
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account