Celozrnná piškotová roláda
Ingredience
- 6 ks Vejce
- 210 g Špaldová mouka
- 210 g Třtinový cukr
Instrukce
- I piškotovou roládu můžete připravit z celozrnné mouky. A můžete si dát o kousek víc!Ze 6 žloutků a třtinového cukru vyšleháme hladkou hmotu, šleháme dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Potom po částech přidáváme mouku.Ze 6 bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do vyšlehané směsi.Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, který potřeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme cca 10 minut při 160 stupních Celsia v horkovzdušné troubě.Náplň můžeme udělat jakoukoliv dle vlastní fantazie - krém, marmeláda... 6ks - Vejce210g - Špaldová mouka210g - Třtinový cukrpříprava - 10 minvaření - 20 min