Celerový krém s cuketou
Ingredience
Na krém:
- 1 menší celer
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- hrst loupané červené čočky
- sůl
- šťáva z čerstvého zázvoru
- ocet
- sůl
- voda
Cuketa na povrch:
- žluté a zelené cukety
- sůl
- nastrouhaný čerstvý zázvor
- vymačkaný česnek
- olej
Dekorace a dochucení:
- semínkové krekry
- pažitka
- chipsy z cukety
- červený prášek z řepy
- okvětní lístky měsíčku
Instrukce
- Jednoduše vložte do hrnce celer, cibuli a česnek s vodou a přiveďte k varu. Cca v polovině varu přidejte loupanou červenou čočku. Vařte, dokud celer není měkký.
- Za pomoci tyčového mixéru rozmixujte na hladký, sametový krém.
- Přidejte čerstvou zázvorovou šťávu – stačí nastrouhat zázvor a rukou z něj šťávu vymačkat a 1 – 2 polévkové lžíce umeocta. Krém je hotov.
- Pokračujte cuketou. Na pánev nalijeme trochu oleje, přidejte strouhaný zázvor, vymačkaný česnek a cukety nakrájené na malé čtverečky. Několik minut restujte na prudkém ohni a ke konci osolte.
- Naservírujte krém, přidejte cuketu, posypejte červeným práškem z řepy a pažitkou. Můžete přidat lístky měsíčku. Nakonec můžete přidat ještě nalámané semínkové krekry.
taketo zeleninove polievky robim rada
Krásná polévka. Je jistě také moc dobrá.
Ano, zkuste, budu ráda 🙂
barevné, ale dělat by se mi s tím nechtělo 🙂
Chápu.