Caesar salát s cizrnou
Ingredience
- Zálivka
- parmezán150g
- olivový olej100ml
- ančovička4filety
- česnek2stroužky
- citrónová šťáva3lžíce
- worcestr2lžičky
- hořčice2lžícedijonská
- žloutky2kspřípadně odpovídající množství majonézy
- sůl1/2lžičky
- pepřčerstvý
- Salát
- cizrna250g
- paprika1/2lžičkysladká
- salátřímský
- sůl
- pepř
- olej
- masokuřecí
Instrukce
- Nejprve si připravíme zálivku - česnek, ančovičky, hořčici a žloutky rozmixujeme v mixéru.
- Do této směsi přidáme další ingredience na zálivku a dále mixujeme, aby vznikla hladká směs.
- Ochutnáme ji a případně ještě doladíme solí, pepřem, citronovou šťávou.
- Cizrnu můžeme použít z plechovky, nebo sušenou. Sušenou den předem namočíme a druhý den vodu slijeme a cizrnu uvaříme dle návodu.
- Připravenou cizrnu promícháme v míse s olejem, solí a pepřem a sladkou paprikou.
- Plech vyložíme pečicím papírem, kam přesuneme cizrnu.
- Pečeme ji v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
- Římský salát nakrájíme, opereme a osušíme.
- Přendáme ho do mísy, zalijeme zálivkou a promícháme.
- Salát naservírujeme a přidáme opečenou cizrnu, hobliny parmezánu a čerstvý pepř.
- Případně můžeme salát doplnit opečeným kuřecím masem.
někdy bych caesar salát ráda vyzkoušela
Zajímavý recept. Dala bych si.
Sup, sup do kuchyne, jen si dejte, zkuste, budu rada, potesi mne to.
Určitě bych si pochutnala.
Ano, výrobná záležitost 😀
Už tolikrát jsem o tomto salátu slyšela, ale dosud ho neochutnala. Řekla bych, že to napravím. Akorát nevím kdy…
Já spíše si ho dávám v restauraci, tohle byla premiéra…