Caesar salát s cizrnou

Vytisknout recept
O tom, co patří a nepatří do úplně původního Caesar salátu, bychom mohli vést dlouhé debaty. V původním receptu chybělo kuřecí maso a slanina. I zálivka může mít různé složení. Místo krutonů, které se zpravidla připravují ze staršího bílého pečiva, můžeme do salátu přidat opečenou cizrnu, která mu dodá příjemnou křupavost a pokud budete salát připravovat bez masa, tak i potřebné bílkoviny.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Zálivka
  • parmezán150g
  • olivový olej100ml
  • ančovička4filety
  • česnek2stroužky
  • citrónová šťáva3lžíce
  • worcestr2lžičky
  • hořčice2lžícedijonská
  • žloutky2kspřípadně odpovídající množství majonézy
  • sůl1/2lžičky
  • pepřčerstvý
  • Salát
  • cizrna250g
  • paprika1/2lžičkysladká
  • salátřímský
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • masokuřecí

Instrukce

  • Nejprve si připravíme zálivku - česnek, ančovičky, hořčici a žloutky rozmixujeme v mixéru.
  • Do této směsi přidáme další ingredience na zálivku a dále mixujeme, aby vznikla hladká směs.
  • Ochutnáme ji a případně ještě doladíme solí, pepřem, citronovou šťávou.
  • Cizrnu můžeme použít z plechovky, nebo sušenou. Sušenou den předem namočíme a druhý den vodu slijeme a cizrnu uvaříme dle návodu.
  • Připravenou cizrnu promícháme v míse s olejem, solí a pepřem a sladkou paprikou.
  • Plech vyložíme pečicím papírem, kam přesuneme cizrnu.
  • Pečeme ji v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
  • Římský salát nakrájíme, opereme a osušíme.
  • Přendáme ho do mísy, zalijeme zálivkou a promícháme.
  • Salát naservírujeme a přidáme opečenou cizrnu, hobliny parmezánu a čerstvý pepř.
  • Případně můžeme salát doplnit opečeným kuřecím masem.
7 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    někdy bych caesar salát ráda vyzkoušela

  2. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Zajímavý recept. Dala bych si.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Sup, sup do kuchyne, jen si dejte, zkuste, budu rada, potesi mne to.

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Určitě bych si pochutnala.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Ano, výrobná záležitost 😀

  4. Aneta Kollerová Mašková 2 roky ago

    Už tolikrát jsem o tomto salátu slyšela, ale dosud ho neochutnala. Řekla bych, že to napravím. Akorát nevím kdy…

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Já spíše si ho dávám v restauraci, tohle byla premiéra…

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account