
Bylinkové pesto z trhu a louky

Recept
První věc, co musíme udělat, je spařit mladé kopřivy. Krátce je zalijeme horkou vodou, a tak zamezíme požahání na jazyku. Při tepelné úpravě to samozřejmě není potřeba. Všechny zelené ingredience dáme společně s olejem do nádoby tyčového mixéru a rozšleháme na jemné pesto. Na závěr přidáme sýr a oříšky a rozmixujeme, tak, jak máme strukturu pesta rádi – já nahrubo. Sůl a citron dáme uplně na závěr dle chuti (a slanosti parmesanu). Pesto používáme nejčastěji na těstoviny, ale když si s ním namažete čerstvý kváskový chleba, nebo bulku na burger, nešlápnete vedle!1ks - petržel svazek
1ks - medvědí česnek svazek
1hrst - kopřivy mladé
1dcl - olivový olej
1ks - cintron - šťáva
1lžička - sůl
1hrst - Parmesan – strouhaný
3lžíce - slunečnicová semínka s chilli
příprava - 10
vaření - 10