Burger se slaninou a sýrem

Vytisknout recept
Šťavnatý, voňavý a dokonale dochucený – tak má vypadat burger snů. Poskládejte si pořádný! Nejde jen o maso – tohle je celá symfonie chutí. Od křupavé housky, přes šťavnatý základ až po omáčku, která všechno spojí dohromady. A právě v tom má Hellmann’s hlavní roli.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 35 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 1
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 130 g mletého hovězího masa
  • 1 lžíce oleje
  • 2 plátky slaniny
  • 1 plátek tvrdého sýru
  • 1 velká celozrnná houska
  • 2 plátky rajčete
  • Kousek salátové okurky
  • 2 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s
  • Sůl pepř

Instrukce

  • K hovězímu masu přidáme pepř a mícháme až do mazlavé konzistence. Ze směsi vytvoříme placku cca 1,5 cm, vložíme do lednice na 30 minut a necháme ztuhnout. Rozpálíme gril, na kterém opečeme maso z obou stran. Během pečení otočíme jen jednou a opékáme 3-4 minuty z každé strany. Poté necháme cca 5 minut odpočinout, z obou stran osolíme. Housku rozpůlíme a opečeme. Na horní polovině housky necháme rozpustit plátek sýru. Přidáme na gril plátky slaniny, které opečeme do křupava. Spodní polovinu housky potřeme tatarskou omáčkou, navršíme plátky rajčat a okurku, kterou nakrájíme na nudličky. Přidáme druhou lžící tatarky, opečený burger, slaninu a přiklopíme houskou s rozpuštěným sýrem. Burger je připraven pro servírování.

Notes

Zdroj a foto: Hellmann’s

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account