
Burger se slaninou a sýrem
Ingredience
- 130 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce oleje
- 2 plátky slaniny
- 1 plátek tvrdého sýru
- 1 velká celozrnná houska
- 2 plátky rajčete
- Kousek salátové okurky
- 2 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s
- Sůl pepř
Instrukce
- K hovězímu masu přidáme pepř a mícháme až do mazlavé konzistence. Ze směsi vytvoříme placku cca 1,5 cm, vložíme do lednice na 30 minut a necháme ztuhnout. Rozpálíme gril, na kterém opečeme maso z obou stran. Během pečení otočíme jen jednou a opékáme 3-4 minuty z každé strany. Poté necháme cca 5 minut odpočinout, z obou stran osolíme. Housku rozpůlíme a opečeme. Na horní polovině housky necháme rozpustit plátek sýru. Přidáme na gril plátky slaniny, které opečeme do křupava. Spodní polovinu housky potřeme tatarskou omáčkou, navršíme plátky rajčat a okurku, kterou nakrájíme na nudličky. Přidáme druhou lžící tatarky, opečený burger, slaninu a přiklopíme houskou s rozpuštěným sýrem. Burger je připraven pro servírování.











