Šťavnatý, voňavý a dokonale dochucený – tak má vypadat burger snů. Poskládejte si pořádný! Nejde jen o maso – tohle je celá symfonie chutí. Od křupavé housky, přes šťavnatý základ až po omáčku, která všechno spojí dohromady. A právě v tom má Hellmann’s hlavní roli.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 35 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 45 minutesmin
Porce 1
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
130gmletého hovězího masa
1lžíce oleje
2plátky slaniny
1plátek tvrdého sýru
1velká celozrnná houska
2plátky rajčete
Kousek salátové okurky
2lžíce tatarské omáčky Hellmann´s
Sůlpepř
Instrukce
K hovězímu masu přidáme pepř a mícháme až do mazlavé konzistence. Ze směsi vytvoříme placku cca 1,5 cm, vložíme do lednice na 30 minut a necháme ztuhnout. Rozpálíme gril, na kterém opečeme maso z obou stran. Během pečení otočíme jen jednou a opékáme 3-4 minuty z každé strany. Poté necháme cca 5 minut odpočinout, z obou stran osolíme. Housku rozpůlíme a opečeme. Na horní polovině housky necháme rozpustit plátek sýru. Přidáme na gril plátky slaniny, které opečeme do křupava. Spodní polovinu housky potřeme tatarskou omáčkou, navršíme plátky rajčat a okurku, kterou nakrájíme na nudličky. Přidáme druhou lžící tatarky, opečený burger, slaninu a přiklopíme houskou s rozpuštěným sýrem. Burger je připraven pro servírování.