Brusinkový koláč
Ingredience
- NA KRUSTU
- 80 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 40 g polotučného tvarohu
- 3 lžíce mandlového mléka
- 160 g jemně mletých ovesných vloček
- 50 g celozrnné mouky na pomoučení válu
- NA NÁPLŇ
- 80 g medu
- 3 × vejce
- 40 g kokosového oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 250 g čerstvých brusinek
- 200 g mletých vlašských ořechů
- špetka soli
- 50 g kokosového cukru
Instrukce
- Postup přípravy
- 1
- Všechny ingredience na krustu si smícháme a vytvoříme těsto.
- 2
- Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme chladit na 2 hodiny.
- 3
- Troubu předehřejeme na 190 °C.
- 4
- Vychladlé těsto vyválíme na podmoučeném vále a přemístíme do koláčové formy vyložené pečícím papírem.
- 5
- Smícháme si všechny ingredience na náplň.
- 6
- Náplň rozetřeme rovnoměrně na těsto.
- 7
- Dáme péct při 190 °C na 45-50 minut.
- 8
- Koláč necháme vychladnout a dáme do lednice před podáváním alespoň na 2 hodiny.
krásné na pohled
dekuji
Hm, tak tento koláč vypadá velmi skvostně.
Díky dík
Koláč vypadá krásně. Brusinky máme rádi.
Také i sušené
Ten vypadá úžasně
Děkuji 🙂
Brusnice sú chutné,koláčik bude úžasný
Brusinky jsou i zdravé 🙂